Alternatieve geneeswijzen

Klanten in mijn praktijk hebben veel baat bij de ondersteunende werking van Bach Bloesem Remedies en de Schüssler Celzouten Therapie. Beiden ondersteunen het Zelfhelend Vermogen.

2014-02-06-19.19.11.jpg

Bach Bloesem Remedies

Bach Bloesem Remedies worden gemaakt uit de energie van bloemen en knoppen. De heilzame kracht van deze energie werd ontdekt door Dr. Edward Bach. Hij trok de natuur in en ontdekte dat in bepaalde bloemen en knoppen een energie zit die dicht bij de energie ligt van de mens in perfecte balans. Bloesemremedies voegen niets toe, maar halen iets naar boven, iets tevoorschijn. Wanneer het lichaam een verlaagd energie-niveau heeft, houdt het de kwaliteiten ook tegen. Het bedekt dan eigenlijk de puurheid en de kracht. De filosofie van Dr. Bach is negatieve gemoedsstemmingen met de bloesemremedies om te zetten in positieve gemoedsstemmingen die je leven meer kracht geven, zonder de ballast van negativiteit.

Lees het persbericht over mijn praktijk en Bach Bloesem remedies. Ik geef ook cursussen over Bach bloesen Remedies. Neem gerust contact op met de praktijk en vraag naar de mogelijkheden.

Schüssler Celzouten Mineralen kuur:

12 juli: 20 uur
Lezing Schüssler Celzouten in Centrum de Roos in Amsterdam.
http://www.roos.nl/agenda/celzouten/

Celzouten zijn minerale zouten zoals deze in het lichaam voorkomen. Er zijn 27 celzouten, die belangrijk zijn voor het functioneren en de bouw van het lichaam. Dr. Heinrich Schüßler, de grondlegger van de celzouttherapie, was een homeopatisch arts die zocht naar een eenvoudige geneeswijze. Hij ontdekte dat de meeste lichamelijke aandoeningen op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren waren. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel.
Indien de celzouten in de juiste verhouding en op de juiste plaats aanwezig zijn, is dit optimaal voor de gezondheid. De stofwisseling functioneert niet goed als er een tekort aan celzouten is. En een gebrekkige stofwisseling geeft overbelasting, wat op den duur aanleiding is voor klachten. Als een ziekmakende prikkel – bijvoorbeeld verstoring van de moleculaire beweging door verzuring – een cel treft, dan wordt haar functioneren in eerste instantie versterkt. Zo biedt de cel weerstand aan de prikkel. Maar als zij hierdoor een deel van haar celzouten verliest, dan is zij ‘ziekelijk veranderd’. De cel is dan verzuurd door een tekort aan celzouten en vraagt om een aanvulling uit de reserves van het lichaam. Is dat niet meer mogelijk, dan is aanvulling gewenst.

celzouten schussler

Celzouten ondersteunen het zelfhelend vermogen

Celzouttherapie is een eenvoudig toepasbare therapie die zeer geschikt is voor zowel jong als oud. Deze therapie ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het lichaam zal de aangeboden celzouten daar inzetten waar behoefte is. Ze werken ondersteunend en helpen het  lichaam weer in beweging te brengen. Lees het persbericht over de werking van de Schüssler Celzouten Mineralen kuur.

 Cliënten  vertellen hun ervaringen met de Schüssler Celzouten:

Wat ik eigenlijk al na een korte tijd merkte, was dat er een stukje van mezelf boven kwam waar ik eigenlijk het bestaan niet meer van wist, mapraktijk de cirkel rondar wel onmiddellijk herkende. En met een glimlach begroette.  Het was alsof er een stukje bewustzijn opgeschoven was, een stap terug in een tijd die als blij en energiek geleefd was. Ik zong weer, hoe simpel wil je het hebben. Het is net of de Schüsslerzouten zorgen voor een hernieuwde kennismaking met je oude, gezonde ik. Geweldig he!!!”

” Een jaar geleden ben ik begonnen met hulp van Anoushka om de Celzouten in te zetten voor een klacht die ik op dat moment had. Echter, met Celzouten is het zo, heb ik ondertussen gemerkt, dat als je het een aanpakt er een ander item zichtbaar wordt. Net zoals bij een ui waar je laag voor laag dichter bij de kern komt. Zo werkt het met Celzouten voor mijn gevoel ook, in ieder geval bij mij. Ze helpen je deze lagen bij jezelf af te pellen. Was het altijd fijn? Nee. Had ik het willen missen? Nee. Het is een weg die ik ben ingeslagen en die ik niet meer terug zou willen lopen. Ik kan het iedereen aanraden om met Celzouten te starten. Maar dan wel met goede begeleiding omdat ik zelf heb gemerkt dat het echt wel meer inzicht vereist dan enkel wat in boekjes staat. Daarmee red je het niet wil je echt iets bereiken”.

 

In de komende maanden zal er een lezing plaats vinden over deze holistische manier van preventieve gezondheid.Vanuit deze lezing zal er een werkgroep ontstaan om daadwerkelijk ook deze vijf principes in je eigen leven te herkennen en te kunnen gebruiken. Voor meer informatie kun je mailen of bellen met de praktijk. Zie ook mijn tarieven. 

Call Now Button