De ‘Vergeten’ Les……


De “vergeten les”……
 maakt ruimte voor het ontsluiten van individuele talenten waar de persoon in kwestie zich kan verbinden met zijn eigen vitaliteit en natuurlijke innerlijke rust.

De “vergeten les”….. als voedingsbodem voor het onderzoeken en ondervinden van een eigen antwoord.

Stap in deze ‘oer’-ervaring van de 1-daagse, 30 september a.s.,
“De vergeten les”, gegeven door John van den Hout (Ondervindingspraktijk Oneplex) en Anoushka Ebbinge (Praktijk de Cirkel Rond).
Allebei met hun eigen expertise, samen nagedacht over het principe van de natuurlijke synthese. Zij praten liever over een burn-in, dan over een burn-out. Het lichaam protesteert en daar dient naar geluisterd te worden. Niet bestrijden maar omvatten wat er gaande is.

*Het ondervinden in een cirkel maakt een lemniscaat……”

In deze vergeten les maken we gebruik van twee centrale krachten:

  • De kracht van het omvatten; in de westerse wereld gaan wij uit van de kracht van het oplossen en wij kiezen voor de kracht van het omvatten. Hier spelen de energieën van het bewuste en het onbewuste een grote rol.
  • De kracht van het natuurlijke; de mens is meer dan alleen zijn brein. Onze methodiek herinnert dat niet alleen ons brein en dan met name de neo-cortex ons mag en kan controleren en beheersen. Er zijn meer energieën gaande zowel in het individuele als het collectieve.

De vergeten les….. maakt o.a. gebruik van de natuurlijke en symbolische werelden van:

*De Celzouten (Wilhelm Heinrich Schüssler), de minerale bouwstoffen voor onze cellen. Als wij veel en steeds meer van ons lichaam en geest vragen, is het logisch dat het lichaam dit ook terugvraagt aan ons. Toch….?
Celzoute, een ander woord voor mineralen, is een natuur product wat aansluit op de behoefte van het lichaam en de geest.

* Het Jungiaanse gedachtegoed (Carl Gustav Jung)
Hier vragen wij naast het causale juist aandacht voor het synchrone en in plaats van het waarom staan we meer stil bij het waartoe…..
Quote Jung: ‘ Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt’
Juist het waartoe zorgt voor verbinding met het verlangenm de verwondering, jouw te begane weg……

* Natuurtherapie gestoeld op het Japanse Shinrin-Yoku (bosbaden). In deze tijd zijn stressgerelateerde ziektes een wereldwijd sociaal probleem aan het worden. Ongemerkt krijgen we teveel prikkels en raken we gestrest door de wereld die we zelf hebben gecreëerd. Dat vermindert onze weerstand tegen ziektes. De natuurtherapie leert ons dat ons lichaam, ondanks onze huidige omgeving, het bos nog steeds als zijn natuurlijke omgeving beschouwt.

Praktisch:
Datum:          9 oktober 2020
Plaats:           Landgoed Verwolde, Laren (GLD)
Tijd:               9.30-16.30 uur
Investering:  149 euro incl. btw EN (!!!) je neemt een deelnemer mee…..
(dus eigenlijk betaal je 75 euro per persoon)
*Lunch is inbegrepen
*Er is maximaal plek voor 20 deelnemers

Opgave:
Anoushka Ebbinge  
Praktijk de Cirkel Rond
06-12237824

John van den Hout
Ondervindingspraktijk Oneplex
06-51515840

Call Now Button