Sapvasten

Wat is Sapvasten? Wat gebeurt er dan?

Sapvasten is een heel oud gebruik, wat bijdraagt bij het optimaliseren van onze gezondheid. Het is een manier waarop je éven afstand neemt van je dagelijkse ritme. Het kan een moment van inkeer zijn, waarbij je patronen onder ogen gaat zien. Dat kunnen eetpatronen zijn, maar ook hardnekkige overtuigingen die zichtbaar worden. Sapvasten geeft je de mogelijkheid om even een pas op de plaats te maken voor jeZelf.
Je start met een afbouwdaagse, waarin je rustig je eetpatroon afbouwt, zodat je ontwenningsverschijnselen tijdens het vasten zelf, beperkt kan blijven. Hoe beter je afbouwt, hoe gemakkelijker je de échte sapvast dagen ervaart.
Tijdens de sapvastendagen drink je alleen maar sap, water en thee. Verder zorg je voor genoeg frisse buitenlucht, rust en beweging. Yoga- en ademoefeningen zijn super fijn om tijdens deze dagen te doen.

Je lichaam gaat afvalstoffen loslaten, je gaat lichamelijk en geestelijk reinigen. Je komt in contact met de innerlijke wijsheid van je lichaam. Dat wat weg mag, gaat het lichaam loslaten. Om je daaraan over te geven is een stap! Een stap in de goede richting!
Tijdens deze kuur is het fijn om je gesteund te voelen. Je verblijft lekker in je eigen energie, je eigen huis, maar er zijn momenten dat wij elkaar zien. Begeleiding van en even samen contact hoe het met je gaat, dat is belangrijk. Want het kan best op momenten kwetsbaar, zwaarder zijn dan dat je misschien voor ogen had.
Binnen de praktijk begeleiden we mensen die individueel willen sapvasten.
Het Voor- en Najaar zijn bij uitstek geschikte momenten om te gaan sapvasten. 

“Een behandelplan op maat”

Najaar 2019
Detox – op Maat – programma
Heelhuus Gezondheidscentrum

Wat betekent dat op maat?
– Je kiest, in overleg met mij, een geschikt moment in jouw agenda.
– Je ontvangt van mij de kist met alle benodigdheden
(o.a. sappen, voorbereiding, syllabus, af- en opbouwschema, yoga- en ademoefeningen).
– We kijken samen wat nodig is. Een aanvullende behandeling als een massage, bach bloesem consult of een Schüssler Celzout begeleiding kan een fijne aanvulling zijn op jouw vasten periode.
– Geen één traject is dezelfde! Voel bij jezelf waar jij behoefte aan zou hebben voor het komende najaar.

Voel je vrij om informatie aan te vragen en/of onduidelijkheden bespreekbaar te maken. Je kunt altijd een intake afspraak maken of we overleggen telefonisch wat er mogelijk en nodig is om jou in je ‘preventie’ gezondheid te ondersteunen.

Kosten:
Doordat het een verzorging en begeleiding ‘op maat’ is, kan ik nu ‘nog’ niet goed aangeven wat deze begeleiding gaat kosten.
Wél is het zo dat de behandelingen tijdens de kuur zelf, vallen onder de alternatieve vergoeding van je ziektekosten verzekering.

“Kom in contact met je eigen “Alchemist”.
Zet jezelf eens in het zonnetje en alles wordt lichter”.

Call Now Button