INNERLIJKE FAMILIE SCHILDEN MODEL

Het Innerlijke Familie Schilden model…..


Arienne Klijn, grondlegster van dit familiemodel, is één van mijn inspirators op mijn Ontwikkelings-Levensweg. Zij heeft mij in de afgelopen jaren op zowel scholing, praktijkgerichte intervisie én privé therapie sessies heel wat bijgeleerd als het gaat om innerlijke communicatie en daardoor ook op de communicatie om mij heen.
In het schildenmodel gaan we ervan uit dat we in ons een innerlijk meisje, een innerlijk jongetje, een innerlijke vrouw en een innerlijke man hebben. Elk deel staat voor een bepaald deel in ons.
Deze vier delen in ons, zijn er om ‘ontdekt’ te worden, om vanuit te leven én je te verbinden met o.a. je vreugde, je kwaliteiten, je levensenergie. Maar ook met je schaduwkanten….. Deze vier innerlijke delen in ons spiegelen ons ook onze pijn, onze doorgeschoten energie-thema’s. Kortom het is een kans om op deze manier te werken aan je eigen innerlijke ontwikkelingsweg.

Uit eigen ervaring weet ik dat er meer is, dan je denkt. Je ‘denkt’ voluit te leven, je ‘denkt’ voluit te spreken en weten. Totdat je je delen écht gaat leren kennen. Hoe dan? Omdat je je obstakels tegenkomt in je buitenwereld.
Je loopt tegen conflicten op, je communicatie loopt niet lekker…
Je leeft erg in je hoofd en je ‘moet’ bijv. heel veel van jezelf. Ik ben gaan leren wat mijn innerlijke delen mij willen laten zien…Een waarachtige ontdekking, kan ik je zeggen.
De enige weg is de weg naar binnen, de vinger naar jezelf richten. Het verschil kun jij maken…. Ik vond het een verademing om daarachter te komen. Ik ging mijn pijn begrijpen. Ik begreep waarom de persoon zo reageert omdat ik zelf ook maar half gebruik maakt van wie ik ben. Ik heb geleerd om rekening te houden met mijn delen…. Ik heb mezelf beter leren kennen, waardoor er compassie, zachtheid is gekomen in plaats van zelfoordeel, hardheid en non-acceptatie.

Herkenbaar?

        
In een coachingsessie met de Innerlijke familie, werken we creatief én met tafelopstelling(en), zodat het voor jou zichtbaar wordt hoe jouw innerlijke familieleden ten opzichte van elkaar staan. Dit is het begin naar ‘ontspanning’, inzicht én helderheid krijgen over waar jij tegenaan loopt.

In mijn praktijk waar ik meerdere coachings-tools gebruik, neemt dit schildenmodel steeds meer ruimte in. Waarom? Omdat het werkt, het maakt inzichtelijk én je verandert, je groeit….. En dat is naar mijn mening een hele belangrijke weg die we hier op aarde lopen… Een weg in groei en het vergroten van bewustzijn, zodat we steeds vrijer, blijer én gezonder leven. Doordat wij aan onze innerlijke cirkel werken, heeft dat een uitwerking op de omgeving om ons heen. Dat is, volgens mij, een mooie wens én een mooi proces om jezelf in mee te nemen.

Ik kijk, luister, leef graag een tijdje met je mee….. Ik kan oprecht zeggen dat ik deze manier van zelf-bewustwording steeds meer snap, hanteer en integreer in mijn leven. Ik kan niet werken als therapeut, als ik zelf niet ook leef met deze manier van bewustwording. Dat geldt voor het innerlijke familieschilden model, en eigenlijk voor al mijn aangeboden therapiën en begeleiding.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.

Wat is er mogelijk?
Je kunt op meerdere manieren kennis maken met deze werkwijze.
* Individueel Coachings traject in de praktijk
* In Groepsverband, tijdens de Innerlijke Familie Bosdagen.
In 2023 (zie agenda) zijn er weer 3 dagen gepland.
Deze kun je afzonderlijk van elkaar volgen. 

Call Now Button