SCHÜSSLER CELZOUTEN

ZELFZORG, belangrijk, nu meer dan ooit.
Met behulp van de Schüssler Celzouten mineralen ondersteun je je lichaam en geest met de stress die vooral nu ‘sterker’ voelbaar is om ons heen en hoogstwaarschijnlijk ook in jou!
Heb jij behoefte aan een ondersteunende sessie op het gebied van jouw zelfzorg?
Via skype/facetime kijk ik graag met je mee!
Stuur me een email (info@praktijkdecirkelrond.nl)
met jouw vraag en we plannen een ‘online’ afspraak in.
Ik ben benieuwd naar jouw Zelfzorg verhaal.

N.B. Schüssler Celzouten bij herstel van Corona, kan zeer behulpzaam zijn. Op maat kijken en invoelen wat jouw lichaam aangeeft in je herstel. Je werkt altijd met het verhaal van je lichaam/geest.

N.B.
Wil je zelf graag aan de slag met de Schüssler Celzouten? Wil je een soort ‘verlengde’ van een celzoutconsult? Dat je net wat meer leert én begrijpt?
Dat kan…. Regelmatig worden er vanuit de praktijk ONLINE  zoommomenten gegeven over de basis principes van de Schüssler Celzouten. Zodat jij als particulier je eigen ‘preventieve’ gezondheid beter kan ondersteunen.

IMG_1248

 

Zelfhelend vermogen

Het is niet vanzelfsprekend voor iedereen om goed voor jezelf te zorgen.
Het is héél belangrijk in deze tijd om het “zelfregulerend” , het “zelfhelend” vermogen van het lichaam aan te spreken. Door het gebruik van de Celzouten- Mineralen kuur van Dr. Schüssler geef je je lichaam de juiste bouwstoffen, zodat de “cellen” in ons lichaam hun functie en werking goed kunnen oppakken en uitvoeren.

Onze psyche en ons lichaam worden voorturen blootgesteld aan o.a. spanning, stress, straling, verkeerde voeding, té weinig slaap, onregelmatigheid, verzuring en dan niet te vergeten je eigen erfelijke belasting. Dat wat de cellen in ons lichaam als verstorend ervaart, wordt uit gestoten. Alle gewone functionerings processen gebruiken celzouten, als die spaak gaan lopen ontstaat afval. Het lichaam probeert er zoveel mogelijk uit te gooien. Maar heeft en krijgt je lichaam de juiste bouwstoffen aangereikt? Kun je deze bouwstoffen, tegenwoordig, nog uit je voeding halen?

Je lichaam is continue bezig om deze brandjes te blussen en de cellen komen eigenlijk niet toe aan de werkelijke functie. Dingen worden opgeslagen, geparkeerd. Afvalstoffen hopen zichzelf ook op. Er ontstaat een “disbalans” en het lichaam kan niet optimaal functioneren. Hierdoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam ook niet optimaal functioneren.

webmail-3                                                           webmail-9

Het gebruik van de Celzouten-Mineralen Kuur volgens Dr. Schüssler:

De Schüssler Celzouten werken op deze disbalans, welke als een “tekort” kan worden ervaren door het lichaam. Een mogelijk tekort binnen in de cel. De celzouten bevatten verdunde mineraalzouten, zodat ze direct door de cel kunnen worden opgenomen, om dus in de cel het werk te doen. De cel komt toe aan haar functie en dat is wat je wil bereiken met het gebruik van de celzouten. Mineralen zijn de basis van ons leven.

Ook wordt Celzouttherapie gezien als een ‘tijdelijk verlies’ aan werkstoffen als het (logische) gevolg van een activiteit van de cel. De cel en de celomgeving herstellen tijdens het actieve proces in de cel normaliter de werkstoffen balans gelijk, in een doorlopende uitwisseling.
In de Celzouttherapie ondersteunen we dit balansherstel van cellen in samenwerking met hun omgeving in het lichaam op een heel subtiele manier.

Wanneer je celzouten inneemt gaat het niet zozeer om de hoeveelheid “mg” die je inneemt maar om het “totale” beeld. Want die totaliteit geeft de balans. Dus je werkt met het gebruik van celzouten aan het tekort in de balans.

In mijn praktijk begeleid ik mensen in hun (preventieve) gezondheid met de Schüssler Celzouten. Tegenwoordig hebben veel mensen te maken met stress, dit vergt veel van ons lichaam. Ook veel van onze eetgewoontes vormen een belasting voor het lichaam in plaats van dat ze het lichaam verzorgen. Ook de grond waarop ons voedsel verbouwd is, is vaak verarmd door eenzijdige bemesting, hierdoor bezit het voedsel een mindere hoeveelheid en verscheidenheid aan mineralen. Celzouten zijn energiegevers en bouwstoffen van onze cellen. Tekorten worden aangevuld en daarmee komt er balans en klachten verdwijnen.

Een zelfhulpsysteem
Celzouten zijn vrij verkrijgbaar bij gezondheidswinkels en op internet.
Er is ook veel over te lezen op het internet. Het wordt kenbaar gemaakt als een eigen zelfhulpsysteem, zodat je het zelf, op eigen houtje kan innemen.
Hier wil ik graag iets aan toevoegen. Het zijn zeker ‘zelfhulp middelen’,
MAAR het vraagt écht zicht op en uitleg van wat het met je doet.
Ik zie veel mensen er zelf mee spelen, en ja, dat kan tot op zekere hoogte!

Het succes van je inname van de Schüssler Celzouten, valt of staat met hoe jij ermee omgaat!

Begeleiding is WIJS……

Binnen Praktijk de Cirkel Rond kun je op verschillende manieren kennis maken met de Schüssler Celzouten. Je kunt individueel op consult komen. Je kunt ook meedoen met een Persoonlijk Leer- en Groeitraject. En er is een mogelijkheid om 1 X in de 6 weken aan tafel te komen zitten met een klein groepje, waarin we elkaar spiegelen en kijken wat wij individueel nodig hebben. Onder de websitepagina cursussen vind je hier informatie over.

Welkom! Ik hoop van harte dat wij elkaar gaan tegenkomen in Celzout land!

Lees het verhaal van een Celzout cliënt:

“Door de behoefte aan massage ontmoette ik Anoushka en maakte ik kennis met Schüssler celzouten. Het is in beide gevallen een wezenlijk en cruciaal treffen gebleken. In de celzouten heb ik een belangrijk deel van (zelf)zorg gevonden die ik jarenlang miste om mijn vele en sterk belemmerende klachten te kunnen verminderen. Hierdoor is voor mij onverwacht meer zicht ontstaan op ruimer leven, op meer levenskwaliteit. 

Ik ben pas een paar maanden op weg (en heb nog heel wat mijlen te gaan), maar het bleek al heel snel een weg die de mijne is. Steeds meer ben ik in staat te functioneren zoals ik dat al meerdere decennia zo innig wilde, maar waar ik steeds fysiek niet toe in staat was. Steeds vaker sta ik ’s ochtends op met het gevoel dat de dag aan mijn voeten ligt en dat ik haar tot de mijne kan maken. Voor mij is dat ongekend!

De begeleidende rol van Anoushka hierin is observerend en steunend. Ze ziet en hoort echt, neemt serieus, en leest ook wat zich tussen de regels bevindt. Ze maakt werkelijk contact. Professioneel én van mens naar mens. Daarbij stopt haar betrokkenheid niet op het moment dat ik weer naar buiten loop. Want ook daarna is ze er. Met warme en heldere nazorg en voor eventuele vragen. Wat ik eveneens enorm waardeer is dat haar laagdrempelige begeleiding niet gericht is op een afhankelijkheidssituatie, maar juist toewerkt naar een zo groot mogelijke, realistische en zorgvuldige zelfredzaamheid. Passend. In alle opzichten.

In mijn ogen maak ik een grootse verandering door. Of eigenlijk is het beter gezegd dat het niet zozeer enkel een veranderen is maar meer een voorzichtig terugbewegen. Een dichterbij komen.
ij waar ik van oudsher toe in staat was.
Hervinden wat ik te lang kwijt ben geweest”.

 

Call Now Button