SCHÜSSLER CELZOUTEN

17 februari en/of 16 maart 2020: 19.30 – 22.00 uur
Lezing – Workshop Schüssler Celzouten kosten: 7,50 euro
Heelhuus Gezondheidscentrum, Warnsveld
*Het is fijn als je je van te voren opgeeft voor deze avond.

 

IMG_1248

Zelfhelend vermogen

Het is niet vanzelfsprekend voor iedereen om goed voor jezelf te zorgen.
Het is héél belangrijk in deze tijd om het “zelfregulerend” , het “zelfhelend” vermogen van het lichaam aan te spreken. Door het gebruik van de Celzouten- Mineralen kuur van Dr. Schüssler geef je je lichaam de juiste bouwstoffen, zodat de “cellen” in ons lichaam hun functie en werking goed kunnen oppakken en uitvoeren.

Onze psyche en ons lichaam worden voorturen blootgesteld aan o.a. spanning, stress, straling, verkeerde voeding, té weinig slaap, onregelmatigheid, verzuring en dan niet te vergeten je eigen erfelijke belasting. Dat wat de cellen in ons lichaam als verstorend ervaart, wordt uit gestoten. Alle gewone functionerings processen gebruiken celzouten, als die spaak gaan lopen ontstaat afval. Het lichaam probeert er zoveel mogelijk uit te gooien. Maar heeft en krijgt je lichaam de juiste bouwstoffen aangereikt? Kun je deze bouwstoffen, tegenwoordig, nog uit je voeding halen?

Je lichaam is continue bezig om deze brandjes te blussen en de cellen komen eigenlijk niet toe aan de werkelijke functie. Dingen worden opgeslagen, geparkeerd. Afvalstoffen hopen zichzelf ook op. Er ontstaat een “disbalans” en het lichaam kan niet optimaal functioneren. Hierdoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam ook niet optimaal functioneren.

webmail-3                                                           webmail-9

Het gebruik van de Celzouten-Mineralen Kuur volgens Dr. Schüssler:

De Schüssler Celzouten werken op deze disbalans, welke als een “tekort” kan worden ervaren door het lichaam. Een mogelijk tekort binnen in de cel. De celzouten bevatten verdunde mineraalzouten, zodat ze direct door de cel kunnen worden opgenomen, om dus in de cel het werk te doen. De cel komt toe aan haar functie en dat is wat je wil bereiken met het gebruik van de celzouten. Mineralen zijn de basis van ons leven.

Ook wordt Celzouttherapie gezien als een ‘tijdelijk verlies’ aan werkstoffen als het (logische) gevolg van een activiteit van de cel. De cel en de celomgeving herstellen tijdens het actieve proces in de cel normaliter de werkstoffen balans gelijk, in een doorlopende uitwisseling.
In de Celzouttherapie ondersteunen we dit balansherstel van cellen in samenwerking met hun omgeving in het lichaam op een heel subtiele manier.

Wanneer je celzouten inneemt gaat het niet zozeer om de hoeveelheid “mg” die je inneemt maar om het “totale” beeld. Want die totaliteit geeft de balans. Dus je werkt met het gebruik van celzouten aan het tekort in de balans.

In mijn praktijk begeleid ik mensen in hun (preventieve) gezondheid met de Schüssler Celzouten. Tegenwoordig hebben veel mensen te maken met stress, dit vergt veel van ons lichaam. Ook veel van onze eetgewoontes vormen een belasting voor het lichaam in plaats van dat ze het lichaam verzorgen. Ook de grond waarop ons voedsel verbouwd is, is vaak verarmd door eenzijdige bemesting, hierdoor bezit het voedsel een mindere hoeveelheid en verscheidenheid aan mineralen. Celzouten zijn energiegevers en bouwstoffen van onze cellen. Tekorten worden aangevuld en daarmee komt er balans en klachten verdwijnen.

Een zelfhulpsysteem
Celzouten zijn vrij verkrijgbaar bij gezondheidswinkels en op internet.
Er is ook veel over te lezen op het internet. Het wordt kenbaar gemaakt als een eigen zelfhulpsysteem, zodat je het zelf, op eigen houtje kan innemen.
Hier wil ik graag iets aan toevoegen. Het zijn zeker ‘zelfhulp middelen’,
MAAR het vraagt écht zicht op en uitleg van wat het met je doet.
Ik zie veel mensen er zelf mee spelen, en ja, dat kan tot op zekere hoogte!

Het succes van je inname van de Schüssler Celzouten, valt of staat met hoe jij ermee omgaat!

Begeleiding is WIJS……

Binnen Praktijk de Cirkel Rond kun je op verschillende manieren kennis maken met de Schüssler Celzouten. Je kunt individueel op consult komen. Je kunt ook meedoen met een Persoonlijk Leer- en Groeitraject. En er is een mogelijkheid om 1 X in de 6 weken aan tafel te komen zitten met een klein groepje, waarin we elkaar spiegelen en kijken wat wij individueel nodig hebben. Onder de websitepagina cursussen vind je hier informatie over.

Welkom! Ik hoop van harte dat wij elkaar gaan tegenkomen in Celzout land!

Call Now Button