Ontspannings massages

thumb_definitief_praktijkdecirkelrond_1024

Ayurvedische massage
Een massage uit de Ayurveda, de hindoeïstische (holistische) gezondheidsleer uit India, die vooral balancerend en afvoerend werkt, maar ook voedend en stimulerend op de energiebanen (meridianen) en drukpunten. Hierbij staat de elemententheorie (ether, lucht, vuur, water en aarde) centraal. Deze elementen vormen de dosha’s, oftewel bio-energieën, Vata (ether en lucht), Pitta (vuur) en Kapha (aarde en water). Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van warme kruidenoliën die de dosha’s in balans brengen en daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam herstelt.

De voordelen van Ayurvedische Massage op een rij:

  • Het stimuleert het zelfhelend vermogen
  • Het reinigt, voedt en ontspant
  • Het helpt je bewust worden van spanning of stress in je lichaam
  • Het vrijkomen van toxine en afvalstoffen
  • Helpt je je lichaam de aandacht te geven die het nodig heeft
  • Het brengt je in balans.

Naast de Ayurvedische Massage is het óók mogelijk om een ontspannings massage te ondergaan bij ons in ’t Heelhuus.
Verwen je zelf met een ‘ontspanningsmassage’.

Jouw lichaam wordt gemasseerd met natuurlijke oliën en je spieren en het onderhuids bindweefsel worden losser. En dat voel je. Door de (zachte) wrijving met de olie wordt jouw huid aangenaam warm. De bloedcirculatie activeert en je spier- en weefselherstel verbetert. Het stimuleert ook het zelfhelend vermogen van je lichaam en heeft een diepe werking op je welzijn en gezondheid. Aanraking, bewust worden van spanning, stress in je lichaam geven je de mogelijkheid om je lichaam te verzorgen en die  aandacht te geven die het nodig heeft.

Ontspanningsmassage
Een massage om de spieren te stimuleren en te activeren, de doorbloeding te bevorderen, en vervolgens te ontspannen. Deze vorm van massage werkt uitstekend bij fysieke ‘problemen’, zoals vastzittende spieren, hoofdpijn, en pijn in de nek en de rug. Tevens geeft deze handeling rust: vermoeidheid wordt tegengegaan en de energie keert terug.

Vunkuwa massage
Een krachtige, intensieve Afrikaanse massage die de energiestromen (vunkuwa) welke in het lichaam verstoord zijn, weer in beweging brengt. Tijdens de massage wordt er gericht gekeken naar temperatuurverschillen, ademhaling en mogelijke beweging(en) van het lichaam.

Voetreflex massage
Een behandeling waarbij gewerkt wordt met zogenaamde ‘drukpunten’. Deze punten, die zich op ieders voeten en handen bevinden, staan in directe verbinding met de organen en andere delen van het lichaam. Het is een prima methode om te ontspannen en daarbij allerlei klachten het hoofd te bieden.

Vier – Handen Massage:
Een algemeen gebruik binnen de Ayurveda is een 4-handen massage. Het lichaam wordt synchroon gemasseerd, waardoor er in rust een bepaald ritme in de massage te ervaren is. Een weldaad voor het lichaam en de geest. Voor deze massage wordt er gebruik gemaakt van warme ayurvedische kruidenoliën.
Een 4-handen massage kost 125 euro incl. btw

Beter in balans
Mensen hebben het nodig om geraakt en aangeraakt te worden. Ayurvedische Massage werkt niet alleen op fysiek niveau, het heeft ook zijn effect op de geest; het brengt rust en maakt je opgewekter. Het helpt je je lichaam de aandacht te geven die het nodig heeft en ook je zintuigen meer te gebruiken.

Ervaar zelf de werking van deze massage op je welzijn en je gezondheid. Je bent van harte welkom in de  massage praktijk in ’t Heelhuus Gezondheidscentrum te Warnsveld, gemeente Zutphen.

De prijzen voor één van deze massagevormen variëren
tussen de 80 en de 125 euro
incl. btw

N.B. deze activiteiten komen niet in aanmerking voor vergoedingen door zorgverzekeraars.

Kado TIP:
Wanneer je iemand een massage of ander consult kado wilt geven, dan kan dat. Er zijn diverse mogelijkheden. Bel of mail gerust voor meer informatie…….

In de praktijk worden er ook cursussen over diverse vormen van massage gegeven.

DSC_0673

Call Now Button